Днес е последният ден, в който хората могат да получат оставащите

...
Днес е последният ден, в който хората могат да получат оставащите
Коментари Харесай

Днес изтича важен срок

Днес е последният ден, в който хората могат да получат оставащите енергийни помощи за сегашния отоплителен сезон 2022/2023 година До през днешния ден тези, които са декларирали, че ще получат парите си по пощата, могат да създадат това.

От Агенцията за обществено подкрепяне припомнят, че непотърсени до през днешния ден в това число средства ще се възвръщат в държавния бюджет.

 

Плащанията се отнасят до отпусната целева помощ за отопление в размер на 623,55 стотинки и за спомагателните еднократни помощи от 400 и от 300 лв..

Помощта от 300 лева ще се дава както следва на:

- Родители или осиновители, отглеждащи деца с трайни увреждания и получаващи месечни помощи;

 

- Семейства, които получават месечни помощи за дете без право на наследствена пенсия от умрял родител;

- Семейства на близки и родственици, както и приемни фамилии, получаващи месечна обществена помощ за настаненото в фамилията им дете;

- Ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали, подпомагани от Агенцията за обществено подкрепяне по Закона за ветераните от войните и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите;

 

- Хора с увреждания с над 90 на 100 степен на увреждане с избрана непозната помощ, получаващи пенсия за неработоспособност заради общо заболяване или заради трудова акцидент или професионална болест или пък обществена пенсия за неработоспособност, на които е отпусната месечна финансова поддръжка по Закона за хората с увреждания;

- Лица и фамилии, потърпевши от пожари, наводнения и други естествени бедствия през 2022 година, на които е отпусната еднократна помощ по реда на член 16 от Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне.

Ако хората са в неспособност да получат персонално помощта си в пощенския клон, това може да направи техен родственик или непосредствен с нотариално заверено пълномощие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР